Kunstweek van Achtkarspelen 2017

Zaterdag 27 mei begint het dan eindelijk, de Kunstweek. Er zijn een week lang veel verschillende activiteiten in de gemeente Achtkarspelen. En ook Art-it-is speelt in dit geheel een grote rol. Zo wordt de Kunstweek officieel geopend in ons mooie pand, is er de hele week een speciale expositie te zien van verschillende kunstenaars en zijn er diverse workshops waaraan je kunt deelnemen. Het programma van deze week bij Art-it-is en onze aangepaste openingstijden, kun je hier terugvinden.

Opening Kunstweek

Wethouder Sjon Stellinga zal deze veelzijdige en creatieve Kunstweek openen bij Art-it-is. Niet alleen deze week zal worden ingeleid, maar ook het thema van Kunstweek 2018 zal hierbij bekend worden gemaakt. Iedereen is hierbij van harte welkom om deze week samen te starten en met enthousiasme dit samen tot een succes te brengen.
Datum: zaterdag 27 mei 2017
Tijd: 9.30 – 10.30 uur
Entree: gratis

Kunstroute Rondje Kunstzinnig

Dit jaar is het de 18e keer dat de Kunstroute plaatsvindt. Het is een 2-daagse route door verschillende dorpen in Achtkarspelen, met in totaal 11 expositielocaties en 29 deelnemende kunstenaars. Bij Art-it-is kun je werk in verschillende disciplines komen bewonderen van 11 verschillende kunstenaars. Het werk van Tejo Moerings, Floor Offringa, Catrinus Spinder, Richard Kievit, Brenda van der Zee, Gerke Proceé, Harm Wijbenga, Amanda van Roessel, Mirjam van Keulen, Freerk de Boer en Janet van de Werf zal hier te bewonderen zijn. Hoewel de Kunstroute officieel twee dagen duurt, zal het werk van deze kunstenaars de gehele week nog te zien zijn. Zie verderop de aangepaste openingstijden.
Datum: zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017
Tijd: 11.00-17.00 uur
Entree: gratis

Workshops Kunstweek

Aangezien wij een fantastische ruimte hebben om workshops te houden, wordt daar in de Kunstweek natuurlijk gebruik van gemaakt. De workshops waar je aan deel kunt nemen zijn: portret schilderen, bloemen schilderen en huisjes van klei.

Workshop portret schilderen (basis), door Tejo Moerings
Verf en kwasten zijn aanwezig. Er wordt geschildert op A4 formaat ook in voorraad aanwezig.
Zelf meenemen: handspiegel en de moed om jezelf in de ogen te kijken, want jij bent het onderwerp van je sessie.
Datum: donderdag 1 juni 2017
Tijd: 13.00-16.00 uur
Kosten: € 10,- inclusief materiaal
(maximaal 20 personen)

Workshop bloemen schilderen, door Hetty Kloosterman Combs
Twee uur durende workshop waarin de basis wordt gelegd voor bloemen schilderen naar waarneming. Leerlingen werken met basismaterialen houtskool en acrylverf op papier. Er worden praktische handvatten en persoonlijke adviezen geboden, zowel voor het opstarten als een (eventueel) vervolg.
Datum: donderdag 1 juni 2017
Tijd: 19.30-21.30 uur
Kosten: € 10,- inclusief materiaal
(maximaal 10 personen)

Workshop huisjes van klei, door Jettie Holwerda
In deze workshop maakt iedere deelnemer een straat van 25cm lang. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld een straat met grachtenhuizen, een dorpsstraat of de straat waarin u woont. Hiervoor kunt u een foto meenemen.
Zelf zorgt u voor een aardappelschilmesje om de huisjes uit te snijden. Voor de overige materialen en gereedschappen wordt gezorgd. Het straatje past op een stander. Zowel de stander, klei en het bakken in een keramiekoven zijn inbegrepen.
Datum: donderdag 1 juni 2017
Tijd: 19.30-21.30 uur
Kosten: € 15,-p.p. inclusief materiaal
(maximaal 20 personen)

Wil je deelnemen aan een (of meer) van de workshops? Je kunt je aanmelden via de website van Stichting Keunstkrite Twizel of vul het contactformulier op deze website in. Tijdens openingstijden kun je hiervoor natuurlijk ook even bij ons binnen lopen.

Openingstijden Art-it-is tijdens Kunstweek 2017

Omdat wij iedereen de gelegenheid willen geven om juist in de Kunstweek eens bij ons binnen te lopen, hebben wij deze week aangepaste openingstijden. Kom gerust even langs om te zien wat er hier allemaal gebeurt, bekijk de expositie van de kunstenaars van de Kunstroute en verlekker je aan de aankondigingen van toekomstige expositie(s). Als kers op de taart vertellen we ook graag over verschillende activiteiten die op korte termijn van start gaan.

zaterdag 27 mei 9.30 – 17.00u
zondag 28 mei 11.00 – 17.00u
maandag 29 mei 10.30 – 18.30u
dinsdag 30 mei 12.00 – 17.00u
woensdag 31 mei 12.00 – 17.00u
donderdag 1 juni 13.00 – 17.00u
vrijdag 2 juni 13.00 – 17.00u
zaterdag 3 juni gesloten
zondag 4 juni gesloten